de Kracht

van DataZoo

Vaak ligt er een schat aan informatie verborgen in data! Met DataZoo wordt het mogelijk die data op een kwalitatief hoogstaande manier te ontsluiten zodat er informatie ontstaat. Dat is waar het bij Data Science allemaal om draait! DataZoo biedt een platform met de juiste tools en systemen om dit voor iedere situatie op een optimale manier te realiseren.

 

 

Van data naar informatie: het DataZoo proces

het gebeurt in 5 stappen

Voordat ruwe data ook daadwerkelijk gebruikt kan worden voor analyses en managementinformatie, worden er verschillende technieken toegepast en processen uitgevoerd. Grofweg bestaat het DataZoo-platform uit de volgende onderdelen:

 
 • Analyseren
  Op basis van een diepgaande analyse wordt duidelijk welke informatievragen beantwoord moet worden en welke data hier voor nodig is.
 • Verzamelen
  Bij het ontwikkelen van software applicaties is er vaak goed nagedacht over het opslaan van gegevens, maar niet over hoe de gegevens er weer uitgehaald moeten worden. Zeker combinaties van gegevens leveren een schat aan informatie op die onze Data Science specialisten aan het licht brengen.
 • Verwerken
  Vanuit deze verschillende bronnen en in verschillende formaten worden de data binnengehaald. Vervolgens zorgt Hadoop voor het gedistribueerd opgeschonen, combineren, filteren en structureren tot een werkbare dataset.
 • Opslaan
  De gestructureerde data worden als DataCubes opgeslagen of naar MonetDB weggeschreven zodat het opvragen van data zo efficient mogelijk plaats kan vinden.
 • Uitserveren
  Tot slot wordt de data via onze eigen visualisatie-library ontsloten naar onze eindgebruikers. Op een begrijpelijke manier, zodat de informatie uit de data voor iedereen duidelijk wordt.


Beveiliging

Voor een platform als DataZoo is de veiligheid van de gegevens van cruciaal belang en deze staat bij ons dan ook in een hoog vaandel. Van toegangsbeperkingen op servers dankzij KeyHub tot gescheiden database-schema's en 2FA voor onze klanten: ook vanuit veiligheidsoogpunt zijn we technisch state-of-the-art.

Mocht u meer informatie willen hebben over onze aanpak hierin, laat het ons gerust weten via een bericht. Uiteraard kennen we ook een Responsible Disclosure policy, mocht u vermoeden dat er ergens een probleem bestaat.

 Meer over keyhub...

Meer over keyhub...